19 WordPress statisztika, ami garantáltan meg fog lepni

WordPress logo

Összegyűjtöttem néhány meglehetősen lenyűgöző statisztikát arról, hogy valójában mennyire befolyásolja az internetet ez a nyílt forráskódú tartalomkezelő-rendszer (CMS).

1, A WordPress már több, mint 26%-át hajtja a weboldalaknak

2019 májusában 26.4%-on állunk a WordPress.com és a w3techs adatai alapján. Ez azért lenyűgöző adat, mert régebben csak egy ismeretlen kis CMS volt a WP. A sikernek az oka az a páratlan sokoldalúság, amely lehetővé teszi, hogy a WordPress (a kis személyes blogoktól, a kisvállalkozói weboldalakon át a Fortune 500-asokig) szinte bármilyen bloghoz használható.

2, A felhasználók 41,7 millió új bejegyzést és 60,5 millió új megjegyzést írnak havonta

Ez 1390 000 új hozzászólás naponta, 57 916 óránként, és 965 percenként! Tekintettel arra, hogy egy átlagos hozzászólás 300 szó körüli, szinte 300 000 szóról beszélünk, amelyet percenként írunk a WordPress segítségével.

3, A WordPress 132 millió spam üzenetet kap havonta

Az Akismet-statisztikák azt mutatják, hogy az egy hónap alatt generált spam-hozzászólások száma 24-szer magasabb, mint a valós megjegyzéseké. Más szóval, a WordPresst 132 millió spammer bombázza. Szerencsére az Aksimet törli a spam 99,9%-át.

4, Több mint 1,1 millió új WordPress domain fél évente

Egy (tavalyi évében végzett) globális CMS használati felmérésből kiderült, hogy a WordPress 6 havonta további 1,1 millió domainért felelős. A felhasználók szeretik a kényelmet és szinte erőfeszítés nélkül létre tudják hozni az online jelenlétet.

5, A WordPress-re 2,7 milliószor keresnek havonta

A KWFinder egy megbízható kulcsszó-elemző eszköz. Ennek adatai azt mondják, hogy a „WordPress” kulcsszót havonta 2,740,000-szer keresik a világ minden tájáról érkező emberek. Képzelheted, hogy a teljes keresési mennyiség sokkal több lenne, ha minden releváns hosszabb kifejezést belevennénk a számításba.

6, A WordPress dominál a Google-ben, 583 millió találattal

Igen, ez közel 600 millió WordPress-hez kapcsolódó keresési eredmény a Google-ben. Összehasonlításképpen, a “szex” 1.670.000.000 eredményt ad, ami valójában nem annyival több, ha utána gondolsz.

7, A WordPress messze a leghasználtabb CMS

A W3techs által összeállított információk szerint a WordPress 59,4%-os piaci részesedéssel rendelkezik. A második legnépszerűbb CMS a Joomla, 6%-al messze elmarad.

8, Az összes WordPress tartalom 71%-a angol

Ugyanez az oldal azt is elmondja, hogy az angol a leggyakrabban használt nyelv a WordPress tartalomíráshoz. A spanyol a második 4,7%-al, az indonéz pedig harmadik 2,4%-al.

9, A WordPress 62 nyelven elérhető

A WordPress fordítási honlapjának gyors áttekintése azt mutatja, hogy 62 nyelv lett 100%-ban lefordítva.

A rendelkezésre álló nyelvek száma 162. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi ideig fog tartani, amíg a WordPress gyakorlatilag minden létező nyelven elérhető lesz.

10, A WordPress-t többen látogatják, mint a Twitter-t

Havi 131 millió egyedi látogató. Ez több, mint a Twitter, ami havonta “csak” 114 millió egyedi látogatót kap, ahogy azt az Automattic mérte.

11, A WordPress-nél 500x kevesebb munkatárs van, mint az Amazon-nál

Igazán csodálatos, amit a WordPress csupán 460 alkalmazottal el tudott érni. Sőt, ezek az alkalmazottak a világ különböző pontjain élnek, és teljes mértékben távmunkában dolgoznak.

12, A WordPress felhasználók másodpercenként 6 új bejegyzést írnak

Ha megnézed a WordPress.com tevékenységét, észreveheted, hogy a világ minden tájáról származó bloggerek másodpercenként körülbelül 6 új bejegyzést tesznek közzé.

13, Az átlag WordPress fejlesztő 49 185 dollárt keres

A Payscale.com-on elérhető statisztikai információk megmutatják, hogy az átlagos WordPress webfejlesztő egy kicsivel kevesebb, mint 50 000 dollárt keres (USD).

14, Jelenleg több, mint 55 ezer plugin létezik

A Plugin Directory jelenleg 55 003 bővítményt sorol fel, már a 1,5 milliárd letöltést is túllépve!

Vita tárgyát képezi, hogy a WordPressnek nem kellene-e aktívabban fellépnie a használhatatlan vagy elavult pluginek számának csökkentésében. Mindazonáltal biztos lehetsz benne, hogy ha problémába ütközöl, vagy valamihez megoldásra van szükséged, akkor jön a klasszikus „van egy plugin ehhez” mondás.

15, Több mint 60 millióan választották “otthonuknak” a WordPress-t

Az 5.2-es verziót például 14 809 669-en töltötték le, amikor ezt írom. Nézd meg a letöltés számlálót, mennyire gyorsan változik.

16, Az Akismet több, mint 100 milliárd spam megjegyzést blokkolt

Az Akismet a WordPress legnépszerűbb bővítménye. A 100 milliárd mérföldkövet még 2013-ban sikerült elérni.

17, A WordPress áll a Top 1000 weboldal 30.3%-a mögött

Ha azt veszem, hogy ez egy ingyenes tartalomkezelő rendszer, ami extrém teljesítményeknek is meg kell feleljen, akkor ez a szám egészen megdöbbentően magas. Persze a nagy weboldalak már nem az alap beállításokkal dolgoznak, mindenképpen igénybe vesznek weboldal gyorsítási szolgáltatást is. Enélkül képtelenség az élbolyba kerülni.

18, A WordPress oldja meg a Google feltérképezési problémáinak 80-90%-át

A Google webspam csapatának korábbi vezetője, Matt Cutts elmondta, hogy „a WordPress-szel épített webhelyek magasabban állnak a rangsorban a keresési eredmények között, mert ez a CMS a Google feltérképezési problémáinak 80-90%-át gondozza.” Ez azt jelenti, hogy a WordPress igazán SEO-barát.

19, Az egyik WordPress témát több, mint 30 millió dollár értékben vásárolták meg (eddig)

A ThemeForest prémium WordPress témákat és beépülő modulokat kínál. A legnépszerűbb és leginkább megvásárolt WordPress témája az Avada. Ez 60 dollárba kerül, és több mint 517 000 példányban értékesítették. Ez azt jelenti, hogy eddig több mint 30 millió dollárt kerestek vele.

Összefoglalás

Remélem, hogy a 19 legérdekesebb WordPress statisztika segített abban, hogy új ismereteket szerezz ezzel a befolyásos CMS-sel kapcsolatban. A WordPress egy weboldal megoldás, amely több millió blog és weboldal tulajdonosnak segített elérni céljaikat.

Megleptek a WordPress ezen statisztikái? Hagyj egy üzenetet!

Kapcsolat